Matematický model výskytu závad na vybraných stanicích montážní linky motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Ve všech odvětvích strojírenského průmyslu jsou důležité složky kvality a zmetkovitosti výroby. Na jejich zlepšení je mnoho účinných nástrojů, a jeden z nich je i popisná statistika. Popisná statistika má mnoho použitelných nástrojů, ale tato práce se zaměřuje hlavně na popis výroby pomocí nákresu časového průběhu, testování statistických hypotéz, testování vzájemné závislosti jednotlivých závad a nákresu kontrolních diagramů. Jedná se o projekt, který propojuje praxi s teorií.
The quality and the defectiveness of production are important factors in all sectors of engineering industry. On their improve there are a lot of effective tools, descriptive statistics is one of them. Descriptive statistic has many applicable tools but this work primarily focuses on desription of production using time series plot, testing of statistical hypothesis, testing of mutual dependencies of particular defects and control diagrams drawing. It is about a project that connects practice with theory.
Description
Citation
MINISTR, M. Matematický model výskytu závad na vybraných stanicích montážní linky motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
Prof. RNDr. Ivanka Horová, CSc. (předseda) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Bohumil Maroš, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Čermák, CSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Michálek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO