Hodnocení KAP-metrů pro rtg přístroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo seznámit se z teoretické i praktické stránky s přístroji, které se používají k měření radiační zátěže pacientů ve zdravotnictví a ověřit jejich vhodnost pro stanovení diagnostických referenčních úrovní (velikost ozáření pacienta) v procesu rentgenového vyšetření. Pro tento účel byly vybrány různé typy rtg přístrojů z Úrazové nemocnice Brno, Fakultní nemocnice Brno a Masarykova onkologického ústavu, jejíž součástí jsou indikátory plošné kermy.
The main targets of this thesis have been to get familiarized with theoretical and practical aspects of device, used for measurement of the radiation burden of patients in the health service and to verify suitability of them for the assessment of diagnostic referential levels (quantity of the exposure of a patient) within the radiographic examination process as well. For this purpose, several types of x-ray units, equipped with surface kerma indicators, have been used, they are installed at the Trauma Hospital of Brno, at the Faculty Hospital Brno and at the Masaryk Memorial Cancer Institute in Brno.
Description
Citation
HLAVIČKA, J. Hodnocení KAP-metrů pro rtg přístroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO