Realizace OFDM kodéru pro potřeby DVB-T

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této práce je rozbor standardu ETSI EN 300 744 pro pozemní digitální televizní vysílání (DVB-T) a dále popis vytvořeného kodéru a dekodéru OFDM pro přenos signálu v módu 2K v základním pásmu bez zabezpečení dat proti chybám. Funkce obou zařízení je ověřena simulacemi v Matlabu a realizována pomocí přípravků se signálovým procesorem TMS320C6711 firmy Texas Instruments.
The contents of this thesis is a delineation of the European Standard ETSI EN 300 744 for terrestrial digital video broadcasting (DVB-T) and a description of created OFDM coder and decoder for baseband signal transmission in 2K mode without error correction capabilities. The proper function of both devices is verified by means of Matlab simulations and practically implemented into Texas Instruments’ digital signal processor TMS320C6711 using Starter Kits.
Description
Citation
ZELINKA, P. Realizace OFDM kodéru pro potřeby DVB-T [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO