Rekonstrukce topného systému vícepodlažního obytného domu - II

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem mé bakalářské práce bylo zhodnocení možností řešení rekonstrukce vytápění bytových domů. Návrh nového způsobu vytápění se řeší s ohledem na umístění domu, dostupnosti topného media a finanční možnosti vlastníka domu. Důležitou úlohu, která má velký vliv na konečnou efektivitu, hraje důsledná tepelná izolace domu, tj. zejména zateplení fasády a výměna oken. V souvislosti s neustále rostoucími cenami všech energií je nezbytné využít vhodné regulace navrženého otopného systému. Vždy je nutné mít na paměti i minimalizaci vlivů na životní prostředí v souvislosti s umisťováním nových zdrojů znečišťování, kterými jsou zejména nové kotelny.
The aim of my bachelor text was to design a reconstruction of houses' heating. The design is prepared with regard to a house location, heating medium availability and owner's financial possibilities. Thermal insulation plays the key role in the final result i.e. a facade heat-insulation and exchange of windows. It is necessary to use a suitable controling of a designed heating system as the energy prices are increasing. Every time we have to keep in mind minimizing of harmful environment effects that are coming up with a new boiler house's location.
Description
Citation
VOHRALÍK, L. Rekonstrukce topného systému vícepodlažního obytného domu - II [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (předseda) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Vít Kermes, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO