Konstrukční návrh ohraňovacího lisu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je rozdělena do několika kapitol, kdy první dvě po úvodu jsou rešeršního typu. V další části už se věnuji podrobnému návrhu funkčních mechanismů lineárně pohyblivých částí ohraňovacího lisu. U konstrukce dorazové části jsem se zabýval převody typu kuličkový šroub, pastorek s ozubeným hřebenem a ozubený řemen. U kuličkového šroubu a pastorku s hřebenem je i poměrně důkladná výpočtová část. Dále jsem řešil potřebnou ohýbací sílu pro ohyb dle zadání práce a následně navrhl hydraulické válce. Součástí vypracování je i konstrukce rámu stroje s bezpečnostními prvky.
This thesis is divided into several chapters. First two chapters after introduction are written as search type. In next part I devoted to detailed design of functional mechanisms of linearly moving parts of press brake. For the construction of stop mechanism I dealt with conversion types as ball screw, pinion with rack and timing belts. There is also quite thorough calculation part in ball screw and pinion with rack issue. I have also dealt with the necessary bending force and then designed hydraulic cylinders. Elaboration of machine frame with safety features is included.
Description
Citation
STRÁNSKÝ, J. Konstrukční návrh ohraňovacího lisu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO