Zákon o DPH ve stavebnictví v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání zákonů o dani z přidané hodnoty ve stavebnictví v České Republice a na Slovensku. Poukazuje na rozdíly mezi těmito státy a popisuje hlavní rozdíl, režim přenesené daňové povinnosti. Práce obsahuje porovnání těchto států a praktické příklady při poskytování služeb a stavebních prací v oblasti stavebnictví a s tím spojený odvod daně z přidané hodnoty a celkové zhodnocení režimu přenesené daňové povinnosti.
This bachelor's thesis is focused on the comparison to the VAT in construction industry in the Czech Republicand Slovakia. It points to difference between these states and it describes main diference, domestic reverse charge. Thesis contains the comparison of these states and practical examples in the provision of services and building operations in sphere of construction and the associated pay of value added tax and the general evaluation domestic reverse charge.
Description
Citation
SLÁMOVÁ, M. Zákon o DPH ve stavebnictví v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Sadovský, CSc. (předseda) Ing. Pavla Vejmolová (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Tomáš Soukup, BA. (člen) Ing. Mgr. Vladimír Šefl (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Otázka vedoucího práce - zodpovězeno v plném rozsahu. Otázka oponenta práce - zodpovězeno v plném rozsahu. doc. Sadovský: Které daně jsou pro stát důležitější? Domníváte se, že zavedení systému by snížilo množství daňových úniků? - zodpovězeno v plném rozsahu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO