Přístupový terminál se čtečkou RFID

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem praktické realizace přístupového terminálu se čtečkou RFID. V této práci je nejprve rozebrána problematika RFID identifikace a její využití. Dále je uvedeno, které obvody jsou vybrány pro použití v přístupovém modulu jako nevhodnější, použité komunikační sběrnice, jejich parametry a vlastnosti. V další části práce je uvedeno řešení praktické realizace, navržené zapojení modulu a návrh desky plošného spoje. Problémy, které vznikly při oživování osazené desky jsou uvedeny a rozebrány v kapitole zabývající se vlastní realizací modulu, kde jsou také uvedeny způsoby jejich odstranění. V závěru práce je uvedeno ověření skutečných parametrů modulu a jejich odchylky od navržených parametrů.
The concept proposal of the RFID security terminal is described in this Master Thesis. The RFID identification and its usage are analyzed at first. The description of the selected fitting circuits, communication bus as well as its parameters follows. The practical realization, proposed module design and designed printed circuit board is described afterwards. Several problems found during activation phase are analyzed in the chapter describing the practical module realization. The problem resolution is mentioned as well. The practical prove of the real module parameters and differences compared to the designed values are described at the end of this Master Thesis.
Description
Citation
VAŘEČKA, R. Přístupový terminál se čtečkou RFID [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Student obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky oponentů a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO