Simulace přenosu DVB-C a DVB-C2 a jejich vzájemné porovnání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá popisem, analýzou a simulací standardů pro digitální televizní kabelové vysílání DVB-C a DVB-C2. Je popsána zejména vysílací část přenosového řetězce s důrazem na kanálové kódování, způsob modulace, generaci OFDM symbolů a jejich přenos kanálem. Byla vytvořena aplikace s grafickým rozhraním v programu MATLAB, která slouží k simulaci přenosu dat ve vytvořeném modelu systému DVB-C2. Na základě provedených simulací jsou porovnány vlivy nastavení jednotlivých parametrů na bitovou chybovost datového přenosu pro oba standardy.
This Master thesis deals with description, analysis and simulation of standards of digital video broadcasting DVB-C and DVB-C2. There is described mainly the transmission system, channel coding, type of modulation and OFDM symbols generation. Furthermore, channel models, used for the exploring of their performances are described too. There was created an application with a graphical interface in MATLAB, which simulates transmission in DVB-C2. Based on simulations there are compared influences of each settings on bit error rate of data transmission for both standards. Finally, obtained simulation results are compared with theoretical values.
Description
Citation
CIBULKA, T. Simulace přenosu DVB-C a DVB-C2 a jejich vzájemné porovnání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. doc. Frýza: Komerční využití DVB-C2. Jaká je závislost S/N na typu modulací?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO