Obdélníková flíčková anténa pro pásmo 60 GHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout a realizovat obdélníkovou flíčkovou anténu pro frekvenční pásmo 60 GHz s impedančním přizpůsobením na 50 . V první části této práce jsou popsány všeobecné poznatky o mikropáskových anténách. Pozornost je taktéž věnována technologiím pracujícím ve frekvenčnímu pásu 60 GHz. Ve druhé časti práce je představena obdélníková flíčková anténa napájená mikropáskovým vedením přizpůsobená čtvrtvlnným transformátorem, která je navrhnutá na substrátu CuClad 217. Ve třetí části práce jsou představeny dvě konstrukční modifikace flíčkové antény a výsledky měření zpětného odrazu |S11|.
The goal of this thesis is design and build rectangular patch antenna for 60 GHz band, matched to 50 Ohms. First section described general knowledges about microstrips antennas and technologies for 60 GHz band. Second section introduced rectangular patch antenna feeded by miscrostrip line matched by quarter wave transformer on CuClad 217 substrate. Third section introduced two structural modification of rectangular patch antenna and measurements of return loss |S11|.
Description
Citation
HUBKA, P. Obdélníková flíčková anténa pro pásmo 60 GHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Fiala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Drutarovský, CSc. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO