Zpracování a klasifikace signálů ve spánkové medicíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá syndromem spánkové apnoe, fyziologií spánku a regulací dýchání ve spánku. Je zpracován přehled základních poruch dýchání ve spánku a způsoby monitorace spánkové apnoe. V další části jsou zpracována získaná data a je popsána navržená metoda detekce událostí flow a chrápání a detekce desaturací, je popsán vytvořený algoritmus a popsány výsledky.
This work examines sleep apnea syndrome, sleep physiology and self control of respiration during sleep. There is a review of respiration disorders during sleep and methods of monitoring sleep apnea syndrome. In another part the data of monitoration are processed and method of flow, saturation and snoring signal events detection is described, program algorithm is described and results are presented.
Description
Citation
VYSKOČILOVÁ, M. Zpracování a klasifikace signálů ve spánkové medicíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Holčík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO