Analýza variability srdečního rytmu pomocí detrendované analýzy fluktuace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Analýza variability srdečního rytmu HRV může být použita pro diagnózu srdečních onemocnění. Metody analýzy HRV jsou rozděleny na lineární a nelineární metody. Časová metoda je jedna z nejjednodušších metod a řadí se k lineárním metodám. Detrendovaná analýza fluktuace DFA je nelineární metoda vytvořená relativně nedávno. V této práci bylo provedeno srovnání těchto dvou metod na základě detekování změn v HRV způsobených ischemií.
Heart rate variability analysis can be used for a diagnosis of the cardiac diseases. The HRV analysis methods are divided into linear and nonlinear methods. Time-domain method is one of the simplest method and belongs to linear methods. Detrended fluctuation analysis DFA is nonlinear method made relatively recently. In this paper, it has been done the comparison of these two methods based on the changes detection in HRV caused by an ischemia.
Description
Citation
ŠIKNER, T. Analýza variability srdečního rytmu pomocí detrendované analýzy fluktuace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. B: Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise .
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO