Využití kapaliny při tvarování trubek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá studii technologií, které využívají při tvarování trubek jako tvářecí médium kapalinu. Obsahuje popis metod nízkotlakého, vysokotlakého a postupového hydroformingu i radiálního vypínání kapalinou. Součástí práce je také hodnocení jednotlivých metod, jejich výhody a nevýhody a ukázky užití v praxi.
This publication elaborates on work about technologies, which utilize liquid as forming media in tubes shaping. There is a description of methods like low-pressure, high-pressure and pressure-sequence hydroforming and radial expanding by a liquid. A part of the work is also evaluation of individual methods, their advantages and disadvantages and examples of use in a practice.
Description
Citation
VILDA, D. Využití kapaliny při tvarování trubek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací a odpověděl na otázky oponenta. Dále odpověděl na otázky: 1. Jaké je další využití kapaliny, např. při ohybu trubek? 2. Jaké jsou možnosti utěsnění trubek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO