Výroba montážního pásku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Montážní pásek slouží k upevnění ventilačního potrubí. Použitý materiál je feritická korozivzdorná ocel 1.4510 (ČSN 17 041) o tloušťce 1,27mm. Z možných variant výroby s ohledem na výrobní sérii 120000ks/rok vybrána technologie stříhání a ohýbání. Na základě konstrukčních výpočtů byly navrženy nástroje a zvoleny stroje. Práce obsahuje výkresovou dokumentaci vybraných částí nástrojů a kompletní sestavy. Stříhání probíhá v plně automatizované lince, ohýbání je obsluhováno pracovníkem. Ekonomickými propočty byly vypočítány náklady na jednu součást 8,12Kč.
The strap assembly serves to fix the ventilation duct. The used material is a ferritic stainless steel 1.4510 (DIN 17041) of unusual thickness 1.27 mm. As a production method from possible variations with regard to the production run 120000 pcs a year was selected the technology of shearing and bending. On the basis of structural calculations the tools were designed and the equipment chosen. The work includes drawings of selected parts of tools and complete sets. The cutting takes place in a fully automated line, the bending is controlled by employee. Costs were counted by economic calculations CZK 8.12 per part.
Description
Citation
FURCH, M. Výroba montážního pásku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student odprezentoval svoji diplomovou práci a odpověděl na otázky oponenta. Studentovi byly kladeny tyto otázky: 1. Průběh jmenovité síly při operaci stříhání? 2. Deformační mechanismus při stříhání? 3. Jaké faktory ovlivňují přetížení mechanického lisu? 4. Jaká je funkce přidržovače při stříhání? 5. Co je to anizotropie materiálu? 6. Jaký je nejvhodnější lis pro stříhání? 7. Proč byl zvolen materiál ČSN 417041? 8. Jaký je rozdíl mezi feritickými a austenitickými oceli?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO