Adaptivní kmitočtový filtr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
ANOTACE Svoji diplomovou práci s názvem „Adaptivní kmitočtový filtr“ jsem rozdělil do čtyř částí. V úvodu jsem prostudoval základní vlastnosti selektivních funkčních bloků 1. a 2. řádu ARC filtrů. Dále jsem také zpracoval možnosti analogového a číslicového řízení parametrů aktivních RC filtrů. Druhá část se zabývá vhodným výběrem universálního funkčního bloku 2. řádu realizující více typů přenosových funkcí. K tomuto účelu jsem si vybral Ackerbergovo – Mossbergovo zapojení universálního filtru, pro který jsem provedl návrh jednotlivých parametrů. Ve třetí části jsem se zaměřil na simulace tohoto filtru pomocí programu Spice pro různé hodnoty a možnosti řízení jeho parametrů. V závěru mé diplomové práce jsem vytvořil funkční vzorek a provedl řadu experimentálních měření jak s analogovým tak i s číslicovým řízením.
ABSTRACT My diploma thesis is called „Adaptive frequency filter“ and I divided it into four parts. I read up basic qualities of selective functional block 1. and 2. rate of ARC filters at the beginning. Next, I processed possibilities of analogue and digital control of active RC filters´ parameters. The second part deals with a suitable choice of universal functional block 2. rate realizing more types of transfer functions. To the effect I chose Ackerberg – Mossberg´s wiring of universal filter, and I made a designs of particular parameters for it. In the third part I focused on simulations of this filter by the help of the programme Spice for different values and operating opportunities of its parameters. At the close of my diploma work I created a functional sample and I made many experimental metering with both analogue and digital control.
Description
Keywords
Citation
FRÖHLICH, L. Adaptivní kmitočtový filtr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO