Nová nábřeží - urbanistická studie přestavby vybraného území podél řeky Svitavy v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem práce je vytvoření návrhu vedoucího ke vzniku nového nábřeží řeky Svitavy v lokalitě Zábrdovic, kde špatný stav veřejných prostranství i přítomnost brownfieldů způsobují, že území v těsné blízkosti centra města je paradoxně jedním z nejméně využívaných úseků Svitavy v Brně. Práce se zabývá vzájemným vztahem nábřeží a města; využitím městotvorného potenciálu řeky pro rozvoj lokality a zároveň řešením urbanistické studie pro maximální využití nábřeží jako veřejného prostoru. Paralelně se samotným návrhem cílového stavu práce řeší strategii k jeho dosažení.
The thesis aims to create a project that will lead towards the formation of a new waterfront area along the Svitava river in Zábrdovice where poor condition of public spaces and the presence of brownfields cause the fact, that this area, located close to the city center, tends to be one of the least visited places along the river. The project deals with the relationship between the waterfront and the city, using the river's citymaking potential for site development and at the same time creates urban study in a way that will maximize the success of waterfront area as a public space. A strategic plan for achieving this objective is created parallel with the design itself.
Description
Citation
STRAŠILOVÁ, Z. Nová nábřeží - urbanistická studie přestavby vybraného území podél řeky Svitavy v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Zbyněk Pech (předseda) Ing. arch. Eva Eichlerová (člen) prof. Ing. arch. Jan Koutný, CSc. (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-05-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO