Emisní normy EURO 6

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na přiblížení problematiky emisní normy EURO 6. Nachází se zde obecný popis jednotlivých zkoušek, které musí výrobce absolvovat a úspěšně splnit, aby mohl vyrábět automobily na této emisní úrovni. Dále se zde nachází popis škodlivých látek produkovaných z výfukového systému automobilu a přehled používaných konstrukčních prvků k jejich redukci. V závěru je zamyšlení nad problematikou emisních norem a jejich neustálým zpřísňováním.
Bachelor´s thesis is focused on the approach the issue of Euro 6 emission standards. There is a general description of the tests, which the manufacturer must undertake and successfully complete to produce cars at this emission level. There is also a description of the harmful substances produced from the exhaust system of a car and an overview of the structural elements to reduce them. In conclusion, the reflection on the issue of emission standards and their constant tightening.
Description
Citation
VELEŠÍK, A. Emisní normy EURO 6 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) prof. Ing. Přemysl Pokorný, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Zodpovězeny byly otázky oponenta: - Je již norma EURO 6 v platnosti? - Vysvětlete princip funkce spalovacího procesu motoru se systémem selektivní katalytické redukce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO