Penilní pletysmografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se soustřeďuje na metody, které zkoumají objemové změny pohlavních orgánu (zvláště tedy na objemové změny v mužském pohlavním údu). Tyto změny se totiž využívají v sexuální diagnostice. Nejčastějším typem vyšetření je zjištění sexuální preference u daného pacienta. Cílem této práce je tedy popsat, jak se změny zjišťovaly dříve a jak se dnes vyšetřují v běžné praxi. Zjistit jaké jsou jejich limity. A pokusit se sestrojit nový typ senzoru, který by pomohl lépe vyhodnocovat objemové změny, a program v prostředí v LabVIEW, který naměřená data bude zobrazovat a ukládat.
This bachelor´s thesis focuses on methods that examine volumetric changes of genital organs (especially for volume changes in male sexual limb). These changes are used in the sex diagnosis. The most common type of examination is to determine sexual preference of the patient. The aim of this work is to describe how have been the changes investigated previously and how they are investigating in the routine practice now. Find out which are their limits. Try to build a new type of sensor which could help to better evaluate the volume changes. And try to create a program in LabVIEW environment in which the measured data is displayed and stored.
Description
Citation
KOUDELKOVÁ, Z. Penilní pletysmografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. položil otázky: Jak se chová pseudopedagogický sadista? Jaký je rozdíl mezi pseudopedagogickým sadistou a normálním sadistou? Proč je v praxi používaný snímač označován jako nevhodný? Uvažovali jste o plazmové sterilizaci či radio sterilizaci? doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. položil otázky: Z které litaratury jsme převzala pojem pseudopedagogický sadista? Jaký typ snímače je použit? V jakém režimu a na jaké frekvenci snímač pracuje? Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. položila otázku: Jak se sterilizuje snímač? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO