Detekce komplexu QRS u experimentálních záznamů EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí komplexů QRS. V teoretické části je představen souhrn vybraných metod detekce komplexu QRS. Podrobněji je popsána vlnková transformace, která je využita k realizaci detektoru komplexu QRS v prostředí Matlab. Konkrétně je použita redundantní dyadická diskrétní vlnková transformace a biortogonální vlnka s lichou symetrií bior1.5. Detektor byl testován na databázi CSE. Následně byl upraven pro detekci na experimentálních záznamech.
This Bachelor work deals with QRS complex detection. The theoretical part of the presented work is focused on summary of selected methods of QRS complex detection. There is described in detail wavelet transform, which is used for realization of QRS complex detector in Matlab. Specifically is used redundant dyadic discrete wavelet transform and biorthogonal wavelet with odd symmetry bior1.5. The algorithm was evaluated on the standard CSE database. The detector was modified to be able to detect QRS complexes in experimental data.
Description
Citation
BUCSUHÁZY, K. Detekce komplexu QRS u experimentálních záznamů EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) Mgr. Lukáš Pácal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO