Analýza systému měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je navržení vhodných metod pro stanovení způsobilosti systému měření a srovnávání pro firmu dodávající produkty do automobilového průmyslu. Jako první byla provedena analýza požadavků ČSN EN ISO 9001 a ČSN P ISO/TS 16949. Dále jsou v první části práce uvedeny postupy metod pro stanovení způsobilosti jak pro měření, tak pro srovnávání. V další části je provedeno porovnání firmy s požadavky normy. Jsou vybrány vhodné metody a vypracován návrh metodických postupů pro stanovení způsobilosti.
Aim of the thesis is suggestion of Measurement system analysis for a company in the automotive industry. There were made an analysis of requirement of ČSN EN ISO 9001 and ČSN P ISO/TS 16949. Next there are procedures for various measurement system analysis. There are camparison between company and standart’s requirements. Then there are choosen suitable method for measurement system analysis.
Description
Citation
NEZDAŘILÍKOVÁ, M. Analýza systému měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Metrologie a řízení jakosti
Comittee
prof. Ing. Dušan Maga, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (člen) doc. RNDr. Bohumil Maroš, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Rajlich (člen) Ing. Anna Krásová (člen) doc. Ing. Alois Fiala, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO