Obytný minikaravan

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh a konstrukce malého obytného karavanu určeného pro dvě osoby s využitím výhradně v letních měsících. Konstrukce a zpracování karavanu by mělo přinášet dostatečný komfort pro kratší výlety. Karavan obsahuje plnohodnotný spací prostor pro dvě osoby, úložný prostor a v zadní části kuchyňku se základními spotřebiči. Celková hmotnost karavanu nesmí přesáhnout hmotnost 750 kg, aby mohl být obsluhován osobou s řidičským průkazem skupiny B. Rám karavanu je vyroben z ocelových a dřevěných profilů, vnější plášť je zhotoven z hliníkových plechů a vnitřní plášť z překližky. Celý rám je namontován na podvozek ze sériově vyráběného přívěsného vozíku ALUX-27 od firmy Agados. Práce obsahuje možné konstrukční zpracování, návrhový výkres a výkresy sestav.
The aim of this bachelor thesis is the design and construction of a small habitable caravan for two people. It is designed to be used exclusively in summer months. Thanks to the design and manufacturing, the caravan should offer sufficient comfort for short trips. The caravan has adequate sleeping space for two people, storage space and a kitchen with basic appliances. The gross-caravan weight mustn’t exceed 750 kg, so that a person with a driving license type “B” can operate it. The caravan frame is made of steel and wooden profile, the outer layer is made of aluminium sheet and the inner cladding of plywood. The whole frame is installed on a serial made chassis of the ALUX-27 trailers from Agados. The thesis will contain a possible construction design, draft and drawings.
Description
Citation
BARTOŠÍK, J. Obytný minikaravan [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc. (člen) doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO