Optimalizace přepínače v konvergované síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce Optimalizace přepínače v konvergované síti pojednává o principech a činnosti o roli přepínače - ethernetového switche v síti. Popisuje rozdíly mezi přepínačem a rozbočovačem v síti a dopady na velikost kolizní domény. V konvergované síti je rovněž řešeno prioritní přepínání dat podle jejich původu a tudíž i kvalitativního hlediska - jinak se budou chovat e-maily, jinak hlasové služby a jinak multimédia. Zmíněn je reálný prvek - přepínač s podporou kvality služeb - přepínač L3. Je popsán stručně nástroj Matlab - Simulink a vytvořen funkční zjednodušený model ethernetového přepínače. Dále bylo téma použito jako námět pro laboratorní úlohu v předmětu Služby telekomunikačních sítí. Jako příloha práce je model pro Simulink a vzor laboratorního protokolu k vytvořené úloze.
Switch Optimization in a Converged Network thesis discusses the role of the Ethernet switch in the network. It describes differences between the switch and the hub in the network and the impacts on the collision domain size. In the converged network, priority data switching according to their origin and thus the qualitative point of view is also addressed - e-mails, voice services and multimedia will each behave differently. A real element, switch L3 - a switch with services quality support - is mentioned. The tool Matlab - Simulink is briefly described and a functional simplified model of the ethernet switch was created. Furthermore, the topic was used as a theme for a laboratory task in the subject Services of Telecommunication Networks. A model for Simulink and an example of the laboratory protocol for the created task are attached to the thesis.
Description
Citation
ŠVEC, A. Optimalizace přepínače v konvergované síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Ľubomír Mráz (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO