Integrace tvářecího zařízení do výrobní linky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
ŠABATA Radek: Integrace tvářecího zařízení do výrobní linky S rostoucí poptávkou po flexibilních výfukových hadicích firmy WESTFALIA Metal s.r.o. se její výrobní kapacita vnitřních koncových dílů pro hadice přibližuje svému limitu a proto je nutné navrhnout dispoziční a technologické řešení, které by vhodně zvýšilo produkci. Vnitřní díl se vyrábí ze svitků plechu 17 240 zakružením, svařením metodou WIG a tváře-ním pomocí trnu. Problémem bylo použití lisu PYE 160, který je využíván i pro jiné účely. Je navrženo jeho nahrazení strojen s menšími rozměry a určením pouze pro dané díly, které budou vyráběny i nadále pomocí trnu. Technologie radiálního vypínání má vyšší po-žadavky na tvářecí sílu a u takto jednoduchých dílů jsou výhody této technologie nevyuži-ty. Rozšiřování trnem bude zachováno.
ŠABATA Radek: Forming device integration into production line Due to raising need for flexible exhaust hoses made by WESTFALIA Metal s.r.o. is com-ing closer to its manufacturing limits of inner ending rings. Finding suitable layout and technological solution is needed. Inner ring is made from scroll sheet steel 17 240. Sheet is roll bended, WIG welded and formed into final shape. Problem is press PYE 160 which is used for other company needs. Replacement of this press with new machine spe-cialized for this part is solution. Thanks to its specialization it will be smaller. Two main technology variants were considered - radial expanding and thorn expanding. Radial ex-panding is not suitable for this simple ring and forming force is bigger so thorn expanding is recommended.
Description
Citation
ŠABATA, R. Integrace tvářecího zařízení do výrobní linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Stanislav Rusz, CSc. (předseda) doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací a odpověděl na otázky oponenta. Dále odpověděl na otázky: 1. Proč jste neuvažoval o jiném uspořádání výrobní linky? 2. Kde konkrétně dochází k úspoře pracnosti? 3. Charakterizujte lis PYE 160. 4. Specifikujte princip zakružování výrobku. 5. Charakterizujte použitou ocel 17240 z hlediska svařitelnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO