Příprava společnosti na vstup na burzu cenných papírů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce pojednává o prvotní veřejné emisi akcií (IPO), coby možnosti financování rozvoje podnikání vlastními externími zdroji. V práci je základní vymezení teoretických pojmů vztahujících se k IPO (finanční trh, akciová společnost, IPO). Dále se práce zabývá analýzou vybrané společnosti a její vhodnosti pro vstup na burzu, přičemž se hlavně hodnotí připravenost dané společnosti, zvolení optimálního trhu a správnost načasování. Cílem práce je stanovení kroků nezbytných pro danou společnost k provedení IPO.
The bachelor thesis deals with the initial public offering (IPO), as funding opportunities for business development by own external sources. There is the basic definition of the theoretical concepts related to the IPO (financial market, joint-stock company, IPO). Further the work deals with the analysis of the chosen company and its suitability for the IPO, which mainly assesses the readiness of the company, selecting the optimal market and accuracy of timing. Aim of this work is to determine the steps which are necessary for the company to implement the IPO.
Description
Citation
KOVANDOVÁ, K. Příprava společnosti na vstup na burzu cenných papírů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) JUDr. Alena Schillerová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Petr Mikulica (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Otázka č.1: doc. Zinecker: Co by bylo pro společnost hlavním motivem pro IPO? Jaká jsou možná rizika při IPO? Otázka č.2: Ing. Beranová: Kolik by IPO společnost stálo? Jaká je aktuální výše vlastního kapitálu společnosti? Otázka č.3: Ing. Beranová: Otázka ohledně placení a výše nákladových úroků. Vše odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO