Roštový kotel s přirozenou cirkulací na spalování slámy z pšenice,žita a ječmene,20t/h

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem mé diplomové práce je navrhnout roštový parní kotel pro spalování slámy z pšenice, žita a ječmene o výkonu 20t/h. Výpočet je proveden od stechiometrického výpočtu z prvkového rozboru až po výpočet jednotlivých rozměrů a výhřevných ploch kotle. Výchozí přehřátá pára muže byt využita především výrobu elektrické energie.
The aim of this thesis is to propose a grate steam boiler for combustion of straw from wheat, rye and barley output of 20 t / h The calculation is performed by stoichiometric calculation of elemental analysis to calculate the dimensions of a boiler heating surfaces. Default superheated steam can be used mainly for electricity generation.
Description
Citation
NĚMEC, R. Roštový kotel s přirozenou cirkulací na spalování slámy z pšenice,žita a ječmene,20t/h [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc. (místopředseda) Ing. Bedřich Heinze (člen) Ing. Mirko Hudeček, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Dlouhý, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Kolat, DrSc. (člen) prof. Ing. František Hrdlička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO