Návrh formy na vstřikování plastů s horkým vtokovým systémem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Navrhl jsem formu na vstřikování plastů pro díl „Návlek“, který slouží k vedení posuvného dveřního kování. Součást je vyrobena z materiálu PE – HD a roční velikost výrobní série je 3 000 000 ks. Na základě výpočtů a literární studie problematiky vstřikování plastů jsem v návrhu použil metodu horkých vtoků, tzv. MH systém od firmy Ewikon. Forma je sestavena z normalizovaných komponentů od firmy Hasco a pro výrobu byl zvolen vstřikovací lis BOY22D. Celkové náklady na výrobu jednoho dílu jsou 0,26 Kč.
This thesis describes a design of an injection mould for plastic part "Sleeve", that is intended for guiding of sliding door hardware. The part is manufactured from PE-HD, production quantity is 3 000 000 pcs annually. Based on calculations and review of specialized literature the design utilizes hot runners of MH system by Ewicon. The tool is assembled from normalized components by Hasco and an injection press BOY22D was suggested for parts production. Total costs for production of 1 part are 0,26 CZK.
Description
Citation
OKURKA, D. Návrh formy na vstřikování plastů s horkým vtokovým systémem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student odprezentoval svoji diplomovou práci a odpověděl na otázky oponenta. Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací a odpověděl na poznámky oponenta. Studentovi byly kladeny tyto otázky: 1. Jak by se mohl dělat plastový nástřik na nosnou kovou část? 2. Co je zahrnuto v nákladech na provoz stroje? 3. Do jaké kategorie polymerů patří PE z hlediska vnitřní stavby? 4. Proč byl zvolen daný simulační program?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO