Syntéza astronomických fotografií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit program pro slícování astronomických fotografií. Vstupní fotografie jsou poškozeny atmosférickými vlivy. Práce se věnuje způsobu zarovnání a způsobům slícování. Pro výběr vhodně zarovnaných snímků je použita filtrační metoda "Lucky imaging". Program je vytvořen v programu „Matlab“ a ovládá se přes grafické uživatelské rozhraní.
The aim of this work is to create a program for fitting astronomical images. The input image is corrupted by atmospheric influences. The work describes the way the alignment and fitting methods. To select appropriately aligned images are used filtration method "Lucky imaging". The program is created in the "Matlab" and is controlled via a graphical user interface.
Description
Citation
SAUER, P. Syntéza astronomických fotografií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO