Osvětlení a osvětlovací systémy pro nezávislé aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou osvětlení a osvětlovacích systémů pro nezávislé aplikace. Tyto systémy jsou nezávislé na připojení k elektrické síti a jsou napájeny z baterií a akumulátorů s možností dobíjení nezávislými zdroji. Práce je více zaměřena na autonomní osvětlovací systém, který využívá solárního panelu. Jsou zde uvedeny hlavní komponenty tohoto systému. Dále jsou v této práci uvedeny jednotlivé typy těchto osvětlovacích aplikací, jejich možnosti, problematika, výhody a nevýhody, ekonomická bilance, a zároveň je zde nastíněno další možné řešení.
This bachelor's thesis deals with the issue of lighting systems for stand-alone applications. These systems are independent of the electrical connection and they are powered by batteries. Batteries are charged by independent sources. The work is more focused on an autonomous lighting system that uses a solar panel. It mentions the main components of the system. Furthermore, in this work, we can find types of stand-alone lighting applications, their possibilities, problems, advantages and disadvantages, economic balance and also outline other possible solutions.
Description
Citation
ČEJKA, L. Osvětlení a osvětlovací systémy pro nezávislé aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student prezentoval svou práci na téma Ovětlení a osvětlovací systémy pro nezávislé aplikace. Student měl přesvědčivý projev. Otázky oponenta byly zodpovězeny všechny. Doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. měl doplňující otázku na účinnost fotovoltaických panelů a na druhy záření. Student odpověděl s mírnou pomocí komise. doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. měla doplňující otázku na mobilitu přípravku, student otázku zodpověděl. Ing. Karel Katovský Ph.D. měl doplňující otázku na napájení systému a na výrobu systému. Student zodpověděl správně všechny otázky. Ing. Jiří Ptáček měl doplňující otázku na investiční záměry přípravku. Ing. Macháček položil otázku na grafickou úpravu práce a zpracování přípravku. Student rovněž zodpověděl všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO