Návrh fotovoltaického systému a jeho ekonomické hodnocení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem fotovoltaického systému na střeše panelového domu. V teoretické části je nejprve rozebrána současná technologie fotovoltaických článků a panelů. Dále jsou rozebrány současné legislativní podmínky v České republice. V praktické části je navržen vlastní fotovoltaický systém. V závěrečné části je projekt ekonomicky zhodnocen pomocí metody čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta.
This Bachelor’s thesis deals with design of the photovoltaic system on a roof of a prefabricated house. In the theoretical part the current technology of photovoltaic cells and panels is analyzed. The next part clarifies current legislative conditions in the Czech Republic. A photovoltaic system is designed in the practical part. In the last part, the project is economically evaluated using a method of the net present value and the internal rate of return.
Description
Citation
HAUSNER, J. Návrh fotovoltaického systému a jeho ekonomické hodnocení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svou bakalářkou prací, v první části se zabývá rozdělením FV panelů a legislativou ČR, v závěru se zabývá návrhem FV systému do 30 kWp. Projev při prezentaci je nejistý, ale studen popsal všechny náležitosti práce. Po přečtení posudku vedoucího a oponenta student odpověděl na jejich připomínky a otázky. Doc. Blažek se ptá na otázku týkající se ztrát provozu, student vysvětlil způsob stanovení ztrát. Ing. Kohout rozebírá stanovení diskontní míry. Student odpověděl na většinu otázek správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO