Brána pro překlad signalizačních zpráv pro videokonference

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obecně se pod pojmem brána (Gateway) v počítačových sítích myslí uzel, který spojuje dvě sítě s odlišnými protokoly. Tato diplomová práce se zabývá překladem mezi 2 protokoly, protokolem SIP a protokolem WebSocket. Tento překlad je v práci nejprve popsán teoreticky a následně se práce zabývá způsobem řešení tohoto překladu s pomocí dostupných nástrojů na Internetu.
Generally, the term gateway (gateway) in computer networks holds a node that connects two networks with different protocols. This thesis deals with the translation between two protocols, SIP protocol and WebSocket. This translation is the work first described theoretically and then work deals with the way this translation solutions using tools available on the Internet.
Description
Citation
SEIFERT, D. Brána pro překlad signalizačních zpráv pro videokonference [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student odpovídal na otázku oponenta: Má Vaše aplikace nějaká omezení? Kolik současných překladů je schopna obsloužit v jeden okamžik? Student odpovídal na otázky komise: Je v aplikaci nějak omezen počet klientů, kteří se mohou k bráně připojit (např. velikostí datových struktur)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO