Perspektivní jaderná paliva pro pokročilé typy jaderných reaktorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj jaderných reaktorů a na paliva v nich spalované. Jsou zde popsány jednotlivé druhy jaderných paliv včetně způsobů, jak se s nimi nakládá, ať už před, nebo po použití v jaderné elektrárně. Součástí je také zmínění situace jaderných elektráren v České republice i na Slovensku. Dále je zde popsán stav vývoje některých připravovaných projektů budoucnosti.
This bachelor thesis focuses on the development of nuclear reactors and the fuel burned them. Thesis describes the various types of nuclear fuel, including the ways they are treated either before or after use in a nuclear power plant. Also included is a description of the situation of nuclear power plants in the Czech Republic and the Slovak Republic. In conclusion focuses on the state of some upcoming projects of the future.
Description
Citation
KADLEC, M. Perspektivní jaderná paliva pro pokročilé typy jaderných reaktorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Pan Kadlec prezentoval svoji bakalářskou práci na téma „Perspektivní jaderná paliva pro pokročilé typy jaderných reaktorů“. S odpověďmi na otázky oponenta byla komise, až na drobné výhrady, spokojena. Doc. Kyncl studenta vyzval, aby vysvětlil jednotky použité v obr. 4.1. Student na tuto otázku odpověděl jen s výraznou pomocí komise. Další otázku týkající se rizika možnosti zneužití nízce obohaceného paliva student odpověděl opět pouze s pomocí komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO