Transmutace radionuklidů použitého jaderného paliva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vyhořelým jaderným palivem od jeho složení, uložení, přepracování až k případné transmutaci. Nejprve je zde uvedena klasifikace radioaktivních odpadů, poté přístup České republiky k nakladání s radioaktivním odpadem. Dále přístup ostatních zemí k nakládání s radioaktivním odpadem. Je zde zpracovýny možnosti zpravování vyhořelého jaderného paliva. Složení vyhořelého jaderného paliva z hlediska radioaktivity a radiotoxicity. Budoucí technologie zpracování vyhořelého jaderného paliva. Jako poslední je zde jednoduchý model simulující transmutaci v lehkovodním a rychlém reaktoru
This bachelor's thesis deals with spent nuclear fuel – its composition, disposal, reprocessing and transmutation. In the beginning, you can find the classification of radioactive waste, and then I am explaining the policy of the Czech Republic towards disposal of nuclear waste. This is followed by the comparison of the policy in other countries. The thesis also contains various methods used to reprocess spent nuclear waste, composition of spent nuclear waste – based on its radioactivity and radiotoxicity and future technologies for nuclear reprocessing. In the end, I tried to describe a simple model simulating transmutation in light water and fast reactor.
Description
Citation
ŠAJDLER, M. Transmutace radionuklidů použitého jaderného paliva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Holoubek (člen) doc. Dr. Ing. Jan Kyncl (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Martin Paar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a odpověděl na otázky oponenta. Na doplňující otázky komise odpovídal pohotově. Prezentace práce měla vysokou úroveň, a proto se komise usnesla na hodnocení C (dobře).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO