Principy štíhlé výroby a jejich implementace na pracoviště CNC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámení s principy štíhlé výroby, což je metodika ke zvýšení produktivity, efektivity a kvality práce. V první části práce je ukázaná propojenost štíhlé výroby s konceptem štíhlého podniku. Následně jsou vyjmenovány a popsány vybrané metody štíhlé výroby. V druhé části práce je představeno implementování metody 5S na pracoviště elektromontáže a obrobny.
The aim of this bachelor thesis is to introduce priciples of lean manufacturing, which is a method of improving productivity, efficiency and quality of work. In the first part of the thesis, connection between lean manufacturing and lean company is demonstrated. Subsequently, selected methods of lean manufacturing are enumerated and described. In the second part of the thesis, implementation of 5S method at worplace of electro assembly and machining shop is introduced.
Description
Citation
SVOBODA, T. Principy štíhlé výroby a jejich implementace na pracoviště CNC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kašpárek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO