Elektrické vlastnosti tlustovrstvých odporových past

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá technologií tlustovrstvých elektronických obvodů, popisuje materiály používané pro realizaci tlustovrstvého obvodu a základní operace při jejich výrobě. Obsahem je také návrh odporového monitoru, který umožňuje provést měření vlastností tlustovrstvých odporových past. Praktická část popisuje samotné zhotovení odporového monitoru, zhotovení měřícího přípravku, měření jednotlivých hodnot rezistorů, měření teplotního koeficientu odporu TCR a vyhodnocení výsledků.
This work deals with the technology of thick-film electronic circuits, describes the materials used for the implementation of a thick-film circuit and basic operations for their production. The content is also a proposal resistive pattern, which allows measurement of thick-film resistive inks. The practical part describes the creation of resistive pattern, creating measuring station, measurement of values of resistors, measurement temperature coefficient of resistance TCR and interpretation of evaluation.
Description
Citation
GAJDOŠ, J. Elektrické vlastnosti tlustovrstvých odporových past [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Komise byla seznámena s bakalářskou prací s názvem: "Elektrické vlastnosti tlustovrstvých odporových past". Student následně odpověděl na otázky: V závěru uvádíte, že TCR je monotónní. Jak by to bylo při přeměření v záporných teplotách? Jak bylo provedeno trimování odporů a jaký to mělo vliv na výslednou strukturu. Byla položena otázka ohledně způsobu měření teploty i odporu, způsobu přípravy past a také byla konzultována homogenita připravené odporové pasty.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO