Memristor s PWL charakteristikou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analogovou emulací memristorové paměti s po částech lineární charakteristikou typu náboj-tok, která je navrhována do moderních digitálních pamětí. V první části dokumentu jsou shrnuty základní poznatky a vlastnosti memristoru pro správné modelování. V dalších částech je popsáno obvodové řešení a počítačová simulace. Připojen je i návrh desky plošných spojů a výsledky měření na prototypu emulátoru memristoru.
Bachelor’s thesis deals with an analog emulation of memristor memory with PWL-type characteristic which is designed for modern digital memories. The first part of the document summarizes the basic memristor characteristics and rules of their proper modeling. The next parts present the circuit implementation and computer simulation. The printed circuit board design and prototype measurement are included.
Description
Citation
HOLAS, J. Memristor s PWL charakteristikou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na následující dotazy oponenta a členů komise: 1. jaký je rozdíl mezi typickým TiO2 memristorem a memristorem ve Vašem zadání? 2. jaký je rozdíl v ampér-voltových charakteristikách jednotlivých memristorů? 3. kde bude tento memristor zabudován v praxi, jaké je praktické využití? 4. kde a jak byl memristor vyroben?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO