Uplatnění statistických metod při posuzování finanční výkonnosti podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá využitím statistických metod v praxi. Z oboru statistiky je v práci použita regresní analýza a analýza časových řad, díky kterým dochází ke kritickému zhodnocení finanční situace společnosti HELIX Liberec s.r.o. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení důležitých termínů z oblasti statistiky a finanční analýzy, které jsou následně aplikovány v praktické části. Na závěr je praktická část zhodnocena a jsou připojeny návrhy na zlepšení ekonomické situace podniku.
This thesis deals with the use of statistical methods in practice. From the field of statistics is the work of regression analysis and time series analysis, which brought to a critical assessment of the financial situation of the company HELIX Liberec, s.r.o. The work is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part focuses on explanations of important terms of statistical and financial analyzes that are subsequently applied in the practical part. Finally, the practical part are assessed and proposals to improve the economic situation.
Description
Citation
DVOŘÁK, V. Uplatnění statistických metod při posuzování finanční výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. PhDr. Martina Rašticová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Mgr. Antonín Hamřík (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Otázky vedoucího diplomové práce: ODPOVĚZENO Otázky oponenta diplomové práce: ODPOVĚZENO Otázka: Mgr. Antonín Hamřík - Jakým způsobem má fungovat zaměstnávání uvedeného IT pracovníka? Jaká je jeho pracovní náplň? ODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO