Výroba příruby přesným stříháním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem projektu je navrhnout novou technologii pro výrobu příruby. Příruba je vyráběna z nerezového plechu 17 040 o tloušťce 5 mm a roční výrobní dávce 800 000 ks. Pro novou výrobu byla zvolena technologie přesného stříhání s nátlačnou hranou. Pro navrhovanou technologii byly navrženy technologické a konstrukční rozměry. Ke stříhání dochází na automatické výrobní lince, kterou tvoří odvíjecí a rovnací zařízení, trojčinný mechanický lis a navíjecí zařízení. Součást je stříhána v nástroji, který je umístěn v lisu, na jeden pracovní zdvih stroje. Ekonomické zhodnocení porovnává současnou výrobu součásti s nově navrženou technologií, kde nová technologie vychází ekonomicky výhodnější.
Aim of the project is to design new flange manufacturing technology. The flange is manufactured from stainless sheet 17 040 with 5 mm thickness and annual production batch of 800 000 pieces. Fineblanking process has been proposed as a new production technology. Technological and construction dimensions have been designed for the proposed technology. The fineblanking process is done by automated machine which consist of unwinding and straightening device, mechanical punch press and winding device. The manufactured part is punch pressed by tool which is located in the punch press in one lift. An economic evaluation compares current manufacturing technology with the proposed technology which is more economically convenient.
Description
Citation
POVALAČ, T. Výroba příruby přesným stříháním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s výsledky diplomové práce. Diplomant odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise týkající se DP: 1. Při uvedení tolerance díry H7, není zapotřebí uvádět tabulku mezních úchylek? 2. Předpokládáte nějaké dokončovací operace u dané součásti? 3. Kterým tepelným zpracováním získáte globulární perlit a proč se to provádí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO