Mikrokontrolérem řízený grafický ekvalizér

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou korekce audiosignálu pomocí ekvalizéru. V první části jsou probrány základní vlastnosti elektrických filtrů. Na ni pak volně navazuje další část práce zaobírající se grafickým ekvalizérem a jeho návrhem. Navržené zapojení je odsimulováno v programu PSpice. Dále je nastíněno obvodové schéma a proveden návrh desek plošných spojů ekvalizéru, přičemž je namísto klasických potenciometrů použito digitálních potenciometrů. Předposlední část se zaměřuje na popis programu pro mikrokontrolér a PC. Poslední část je věnována měření zhotoveného přístroje.
This bachelor's thesis deals with problems of correction of audio-signal by help of equalizer. The first part discusses the fundamental properties of electronic filters. The second part describes graphic equalizer and its schematics. A simulation of this suggested connection is executed in the PSpice software. Furthermore, the circuit diagram is presented and the proposal of PCB design equalizer is realized using the digital potentiometers instead of the classic potentiometers. Following part is then focused on description of a programme for the microcontroller and PC. The last part finally presents the measurement.
Description
Citation
ŠMOTEK, J. Mikrokontrolérem řízený grafický ekvalizér [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Petr Páta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO