Rozpoznání a analýza záměru pohybu v signálu EEG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce obsahuje informace o vlastnostech elektroencefalogramu, o tom, jaké průběhy lze naměřit a jak se v jejich výsledku orientovat. Jsou také popsány možné faktory ovlivňující kvalitu signálu. Dále jsou rozebrány metody zpracování signálu z elektroencefalografu, po kterých následuje teoretický popis chování mozku před pohybem vykonaným i zamýšleným. Obsahem práce je rovněž popis dvou různých měřených experimentů. Jsou zobrazeny výsledky získané při měření obou experimentů, které jsou okomentovány a srovnány s teoretickými předpoklady.
This thesis contains information about the electroencephalograph and its characteristics, taking into account the possible measurements and ways of reading them. The factors which might influence the quality of the signal are taken into consideration as well. Furthermore, the methods of processing the electroencephalography signal are analysed, followed by theoretical description of brain reactions preceding both realised and intended movement. Moreover, two different measurement experiments are described and the obtained results are commented on and compared to the theoretical findings.
Description
Citation
LÍZAL, R. Rozpoznání a analýza záměru pohybu v signálu EEG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Baran, Ph.D. (člen) Ing. Jozef Púčik, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponentapráce na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO