Konstrukce bloku motoru leteckého motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce popisuje problematiku bloku motoru a klikových skříni. Rozepisuje možnosti konstrukční provedení a obsahuje konstrukční návrh invertního šestiválcového bloku motoru s vodním chlazením. Zabývá se také řešením náhonu agregátů a připojených zařízení. Konstrukční návrh je prověřen pomocí konečněprvkové analýzy pro stanovení pevnosti a životnosti. Závěr je zaměřen i na metodu možné výroby navrženého bloku motoru.
This thesis describes the problems of the engine block and crankcase. There is solution of structural design and contains the engineering design of invert six-cylinder engine block with water cooling. Thesis deals with connected equipment and drives. Engineering design is verified by finite elements analysis for the determination of strenght and durability. The ending of thesis analyzes the production methods of designed engine block.
Description
Citation
KUZNÍK, B. Konstrukce bloku motoru leteckého motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (člen) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Diplomant seznámil komisi s průběhem řešení a výsledky své diplomové práce, zodpověděl otázky oponenta a vrámci rozpravy k diplomové práci zodpověděl následující dotazy: Jakým způsobem se na rozložení tlaku v mazivu hlavního ložiska projevuje deformace litinového ložiskového víka od sil z klikového mechanizmu? Co znamená symbol "K" ve vztahu (18) a jak byla určena jeho hodnota? Na základě čeho byly určeny hodnoty pro výpočet únavové životnosti z tabulky 9?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO