Návrh řízení výrobní linky s kontrolou rozměrů výrobků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce řeší problematiku návrhu řídicího systému výrobní linky se strojovým viděním pro získání polohy a rozměrů výrobků. Součástí řešené linky je digitální kamera, delta robot a pneumatické manipulátory. V úvodu jsou nastíněny cíle práce, následuje výklad problematiky třídicích linek včetně příkladu třídicí linky v praxi. Hlavní částí práce je analýza a řešení problematiky strojovém vidění pro použití na výrobní lince a jeho integrace do řídicího systému. Výsledkem této práce je jak navržený řídicí systém pro řízení popsané linky, tak funkční určování polohy a rozměrů výrobků procházejících výrobní linkou. V závěru práce jsou zhodnoceny dosažené cíle práce.
This thesis solves the issue of design of control system for production line with machine vision to obtain the position and size of products. Part of the line is a digital camera, a delta robot and pneumatic manipulators. The introduction outlines the objectives of the thesis, followed by a discussion of sorting lines, including an example of a sorting line in practice. The main part of the thesis lies in the analysis and solution of problems relating to the machine vision and its use on the production line as well as its integration into the control system. The result of this work is a control system for management of the line and functional positioning and dimensions checking of the product passing through the production line. The conclusion of the thesis reviews the outcomes of the thesis.
Description
Citation
JANOUŠEK, R. Návrh řízení výrobní linky s kontrolou rozměrů výrobků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (předseda) doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (člen) doc. Ing. Ondrej Liška, CSc. (člen) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO