Analýza vybraných ukazatelů FÚ pro Olomoucký kraj pomocí časových řad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vybraných ukazatelů Finančního úřadu pro Olomoucký kraj pomocí časových řad. Práce obsahuje obeznámení s teorií, která je využívána v praktické části, kde už konkrétní vybrané ukazatele, již zmíněného finančního úřadu, jsou podrobovány analýze. Po následné úvaze, zda je možné data vyrovnat, se vyrovnají regresní funkcí a určí prognóza ukazatele do budoucna. V práci je také popis programu na zpracování časových řad, který je vytvořen ve Visual Basic.
The Bachelor´s thesis focuses on analysis of selected indicators of the Revenue authority for Olomouc´s region using time series. This paper includes acknowledgement with theory, which will be used in the practical part, where already particular specific indicators of the mentioned revenue authority are subjected to analysis. Afterward, following a positive determination whether the data can be aligned, we realize the alignment by means of the regression function and specify the indicator prognosis for the future. In the thesis we can also find a description of the program for processing time series, which is created in Visual Basic.
Description
Citation
BAIEROVÁ, L. Analýza vybraných ukazatelů FÚ pro Olomoucký kraj pomocí časových řad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jiří Kropáč, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) Ing. Štefan Štepník (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO