Detekce obličeje v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce prezentuje základní přehled metod detekce obličeje v obraze a jejich součástí. Hlavní částí práce tvoří ukázka algoritmů vytvořených v programovacím prostředí MATLAB pro detekci obličeje na základě segmentace barvy kůže v různých barevných prostředích a jejich implementace v reálném čase. Základní algoritmus je rozebrán v krocích se zobrazenými mezivýsledky pro každý barevný model zvláště a zhodnocení všech použitých metod je provedeno v závěru práce. Součástí je i simulace zpracování detekce v reálném čase v programu MATLAB Simulink.
This work is basic overview over methods of face detection in picture and it's components. The main part of the work is an example of algorithm developed in MATLAB programming language for face detection based on skin color segmentation in different color spaces and their implementation in real time. The basic algorithm is discussed in several steps with shown results for each of color spaces and in the end of the work is evaluation of used methods. This work also includes a simulation of processing real-time detection in MATLAB Simulink.
Description
Citation
KOUDELA, O. Detekce obličeje v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen) Ing. Luděk Závodný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO