2012

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 721
  • Item
    Možnosti použití polymerních vláken s plazmovou úpravou v cementových kompozitech
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Žižková, Lucie; Bodnárová, Lenka; Hela,, Rudofl
    Plazmová úprava představuje novou progresivní metodu, jak zvýšit užitné vlastnosti polymerních vláken. Práce je zaměřena na ověření efektu úpravy povrchu polymerních vláken do betonu nízkoteplotním plazmatem. Je popsána úprava polypropylenových vláken v nízkoteplotním plazmatu. Je hodnocen vliv této úpravy na objemové změny cementových kompozitů. A dále je provedeno experimentální ověření vlivu přídavku komerčně dostupných vláken a vláken upravených plazmatem na objemové změny cementových kompozitů.
  • Item
    Rodinný dům
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Králík, Václav; Košíčková, Ivana; Struhala, Karel
    V této bakalářské práci jsem si dal za cíl zpracovat novostavbu rodinného domu. Rodinný dům je určen pro bydlení. Základní architektonický koncept nového domu je založen na myšlence navržení nadstandartního rodinného bydlení. Navrženou hmotou, umístěním na pozemek, plochou střechou a použitými materiály se tak nový rodinný dům přizpůsobuje okolí a měl by tak po dokončení dokonale splynout s okolím. Fasáda bude tvořena strukturovanou omítkou v bílé nebo bílo-šedé barvě. Jedná se o rodinný dům navržený v energeticky úsporném standardu. Ve vstupním podlaží je obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, chodba, WC, zádveří, pracovna, sklad, dílna a technické zázemí objektu. Schodištěm je vstupní podlaží propojeno s hlavním obytným prostorem v druhém nadzemním podlaží. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází sekundární obývací pokoj, hlavní ložnice s koupelnou a šatnou a dvě menší dětské ložnice s koupelnou a šatnou. V suterénu objektu se pak nachází herna kde je možnost hraní kulečníku nebo ping-pongu, alternativně lze prostor využít jako sklad. Novostavba rodinného domu bude situována na rovinatém pozemku v těsné blízkosti intravilánu obce Staré Hradiště u Pardubic.
  • Item
    Nízkoenergetický rodinný dům
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Koutná, Vendula; Sedlák, Jiří; Hudec, Mojmír
    Tématem bakalářské práce je návrh nízkoenergetického rodinného domu v obci Droždín v Olomouckém kraji. Budova čítá dvě nadzemní podlaží bez podsklepení. Objekt má ustupující podlaží a je zastřešené sedlovou a valbovou střechou. Částečné zastřešení prvního podlaží je tvořeno polovalami.
  • Item
    Vliv technologie provádění tepelných izolací na cenu stavebního objektu
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Charvát, Jakub; Krejza, Zdeněk; Chovancová,, Jitka
    Tato práce podrobně popisuje druhy a vlastnosti materiálů používaných pro tepelné izolace, technologie provádění zateplování budov, jejich výhody a nevýhody. U několika variant, které jsou v současné době nejpoužívanější, je provedena aplikace na zvolený rodinný dům a následně je vyhodnocen vliv technologie provádění zateplení obvodového pláště na cenu objektu.
  • Item
    Rodinný dům s ordinací psychiatra
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, ) Foltas, Petr; Utíkalová, Ivana; Bartoš, Tomáš
    Projekt řeší novostavbu rodinného domu s ordinací psychiatra. Objekt je jednopodlažní s obytným podkrovím, nepodsklepený. Přízemí je rozděleno na část obytnou a část provozní (ordinace). Podkroví má pouze funkci obytnou. Součásti objektu je i garáž. Jedná se o zděný objekt (systém Ytong) se sedlovou střechou, případně plochou střechou nad garáží. Součástí projektu je i řešení parkovacích stání a zpevněných ploch.