Sestavení CNC technologie součásti v podmínkách menší strojírenské firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Rozbor výroby vrchního dílu kovací zápustky. Teorie CNC obrábění a frézování. Představení strojního a softwarového vybavení firmy. Popis obráběcího stroje TRIMILL SPEED 1110 a jeho příslušenství. Seznámení s programováním v SolidCAM, sestavení postupu výroby a výběr vhodných nástrojů pro obrábění dané součásti.
Analysis of the production of the top part of the forging die. Theory of CNC cutting and milling. Introduction of the engineering and software equipment of the company. Description of the CNC milling machine TRIMILL SPEED 1110 and it´s equipment. Introduction of programming in SolidCAM, assembling of the production process and selection of suitable tools for cutting given part.
Description
Citation
ČERNÝ, R. Sestavení CNC technologie součásti v podmínkách menší strojírenské firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Popište princip upínání nástrojů pomocí systému HSK? Jaké znáte další upínače frézovacích nástrojů? Jakým způsobem se definují v programu SolidCAM hranice na obrobku? Definujte pojem jemnozrnný slinutý karbid a popište technologie povlakování PVD a CVD? Kdo vytvořil jednotlivé obráběcí strategie pro simulaci drah a kdo vygeneroval pomocí postprocesoru program pro obráběcí centrum TRIMILL SPEED 1110 Proč byl v BP popsán jen horní díl zápustky a jakou funkci plní díl, v zápustce vykovaný? Proč se pomocí sondy měří rotace polotovaru vzhledem k souřadnému systému stroje? O jakou firmu se jednalo při zpracování BP? Popište co jsou to tzv. CL data? Strana 19.: Definujte pojem "parametrický objemový i plošný modelář postavený na technologii jádra Parasolid" Jak by bylo možno měřit sílu magnetického upínače použitého pro řešení práce? Jak se hodnotí roztažnost a smrštitelnost materiálu? Jaké nástroje jsou vhodné pro obrábění zápustek? Student otázky zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO