Studium otěruvzdorných vrstev vytvořených laserovým naplavováním pomocí metody dynamického rázového impaktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá studiem vrstev vytvořených laserovým navařováním a metodou testování otěruvzdornosti těchto vrstev pomocí metody dynamického rázového impaktoru. V teoretické části práce jsou popsány laserové technologie a jejich aplikace, zkoušky tvrdosti a metody testování povlaků. V experimentální části byly provedeny a vyhodnoceny navržené mechanické zkoušky pro zvolené materiály. V závěru práce jsou shrnuty konečné výsledky experimentu.
Diploma thesis studies the layers created by laser cladding and method of testing abrasion resistance of these layers using the method of dynamic shock impactor. In the theoretical part describes laser technologies and their applications, hardness testing and methods of testing of coatings. Proposed by the mechanical testing of the selected materials were carried out and evaluated in the experimental part. The conclusion summarizes final results of the experiment.
Description
Citation
VÁCLAVÍK, O. Studium otěruvzdorných vrstev vytvořených laserovým naplavováním pomocí metody dynamického rázového impaktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Posluchač seznámil komisi s prezentací své diplomové práce. V rámci své prezentace seznámil komisi s cílem DP, vlastním experimentem i výsledky práce. Zodpověděl dotazy recenzenta. Dotazy komise k diplomové práci: - Kdo je autorem dynamického rázového impaktoru? - Jaký je komentář k obr. 45 ? - Jak vnikly trhliny v návaru WC-Ni? - Jaké hodnoty zatížení jsou pro tvrdost a mikrotvrdost HV? - Co vyjadřuje naplavování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO