Sestavení technologie součásti "konzola" v podmínkách malé firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá řešením technologie výroby součásti „konzola“, posouzením její technologičnosti, funkčnosti a navržením optimalizací. Polotovar, stroje, nástroje a měřidla pro jednotlivé operace jsou voleny dle podmínek firmy. Pro jednotlivé operace jsou stanoveny řezné podmínky a vypočteny strojní časy. Z těchto údajů jsou následně sestaveny dvě varianty výrobního postupu a je provedeno jejich zhodnocení. Konzola je také analyzována z hlediska deformačně-napěťových stavů pomocí metody konečných prvků a jsou určena kritická místa. Závěrem jsou tyto výsledky a návrhy posouzeny.
This work deals with the solution technology component of the console. There is an evaluation of technological principles, functionality and the suggestion of optimize. Stock, machines, tools and gauges for each operation are selected according to conditions of the company. For each operation are determined cutting conditions and production time. There are two versions of the production process. Additionally these two versions are evaluated. The console is also analyzed in terms of stress-strain relations, finite elements, which appear critical points. In conclusion, these results are judged.
Description
Citation
ŠTEGNEROVÁ, K. Sestavení technologie součásti "konzola" v podmínkách malé firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Popište, kde přesně na modelu se nachází místo znázorněte na str. 38 obr. 4.8 a 4.9 kritické místo by se dalo čekat a z analýzy také vyplývá, na přechodu válcové části konzole uprostřed na rovinnou plochu. Proč jste vyhodnocovala spíše tuto oblast a neuvážila přidání rádiusu právě v tomto přechodu? Kdy zejména je vhodné použití tetrahedronu při síťování modelu? Na straně 31 v posledním odstavci zmiňujete software s názvem "AUTODESK INVENTOR PROFESIONAL STRESS". Můžete tento sw trochu přiblížit nebo alespoň zmínit o jaký sw se jedná? Jaké důsledky bude mít pro firmu vaše změna ve výrobním procesu? Komunikovali mezi sebou konstrukční a technologické středisko? Navrhujete použití jiné litiny co je to za litinu? Uvádíte že koeficient bezpečnosti vám vyšel 2,2 jak jste dospěla k tomu, že 2,2 je dostačující? Jakým způsobem byl ve slévárně řešen výsledný tvar? Zmínila jste drážkovací frézu s břitem přes střed v jakých relacích se pohybuje rozměr břitu přes střed? Bakalářka seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděla otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO