Řídicí systém pro dálkovou laserovou spektroskopii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu řídící elektroniky pro řízení měřící sestavy pro měření prvkového složení metodou LIBS. Elektronika je řešena modulárně pro snadnou upravitelnost a variabilitu. Skládá se z několika samostatných zásuvných modulů. Každý z modulů řeší svoji část řízení a mezi sebou komunikují po sběrnici I2C. V práci jsou popsány základní součásti a moduly zejména pro řízení krokových motorů a pro komunikaci s objektivem od firmy Canon.
The work deals with the design of the control electronics for measuring set-up for elemental composition analysis using remote LIBS techniques. The electronics is designed in modular way for light interchangeability and variability. It consists of several separate plug-ins; each plug-in solves its part of the problem and communicates with others over the I2C bus. The work describes the basic components and concepts; a special care is taken to describe the modules for stepper motors control and for communication with focusing lens from Canon company.
Description
Citation
PETRILAK, M. Řídicí systém pro dálkovou laserovou spektroskopii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Wieser, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídal na dotazy oponenta a vedoucího práce a na doplňující dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO