Vyhodnocení testových formulářů pomocí OCR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá vyhodnocováním formulářů pomocí optického rozpoznávání znaků v obraze. První část práce je věnována zpracování obrazu a používaným metodám pro OCR analýzu. V praktické části je vytvořena databáze vzorových znaků a z používaných metod je vybrána metoda založená na korelaci vzorů a rozpoznávaných znaků. Program pro návrh formulářů, jejich vyhodnocení a opravu špatně klasifikovaných znaků je navrhnut v grafickém prostředí programu MATLAB. Na závěr je vyhodnoceno několik formulářů a zjištěna míra úspěšnosti navrhnutého programu.
This thesis deals with the evaluation forms using optical character recognition. Image processing and methods used for OCR is described in the first part of thesis. In the practical part is created database of sample characters. The chosen method is based on correlation between patterns and recognized characters. The program is designed in a graphical environment MATLAB. Finally, several forms are evaluated and success rate of the proposed program is detected.
Description
Citation
NOGHE, P. Vyhodnocení testových formulářů pomocí OCR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. doc. Frýza: Metody předzpracování obrazu. Student odpovídá na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO