Převodovka přímočarého pneumotoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a návrhem mechanismu pro převádění přímočarého pohybu na rotační kývavý pohyb užitý jako pohon dveří v autobusech. V první části je obsažen rozbor a aplikace použitelných druhů mechanismu. V druhé části je analýza a návrh mechanismu vačkového typu. V poslední části je analýza výsledků navržené varianty a výběr optimálních parametrů navrženého mechanismu.
The main subject of this bachelor's thesis is analysis and design of a mechanism for converting linear motion to rotary swinging motion used as door drive in the buses. The first part contains analysis and application of the applicable types of mechanisms. The work contains analysis and design of a cam-type mechanism in the second part. The analysis of the designed variants and selection of optimal parameters of the proposed mechanism is the last part.
Description
Citation
BEDEČ, C. Převodovka přímočarého pneumotoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc. (člen) doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO