Nadstavba programu WinCC - parametrizace PLC aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout parametrizaci PLC aplikace a seznámit se se systémem řízení parních turbín vyráběných firmou Siemens v Brně. Orientovat se ve vizualizačním programu WinCC a propojit ho se Simatic STEP 7, který následně komunikuje s PLC. Následně na základě těchto poznatků vytvořit funkční aplikaci, která se začlení do jejich aplikace. Funkční aplikace a jejich aplikace budou spolu spolupracovat. Po provedení teoretického návrhu jsem přistoupil k praktické realizaci dané aplikace. Nejdříve jsem si připravil funkční bloky ve STEP 7. Poté jsem přistoupil ke grafické realizaci v programu WinCC. Na závěr jsem ověřil funkčnost a uvedl, jakým dalším směrem by se daná aplikace měla ubírat.
The aim of bachelor´s thesis is to propose parameters PLC applications and introduce a management system for steam turbines manufactured by Siemens in Brno. Be familiar with WinCC visualization program and link it with Simatic STEP7, which then communicates with the PLC. Subsequently, on the basis of this knowledge to create a functional application that is integrated into their applications. The functional application and their application will coordinate with each other. After the theoretical design I came to the practical implementation of the application. First, I prepared the functional blocks in STEP 7. Then I went to the graphic’s implementation in WinCC program. In conclusion, I verified the functionality and I stated the other direction to which the application should take.
Description
Citation
SYSEL, R. Nadstavba programu WinCC - parametrizace PLC aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-19
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO